Yrityslaina ilman vakuuksia - hae vakuudetonta yrityslainaa jopa 300 000 €

Yrityksillekin tulee silloin tällöin vastaan ikäviä rahareikiä, joiden paikkaaminen yrityksen budjetista saattaa olla haastavaa. Tällaisessa tilanteessa vakuudeton yrityslaina voi olla pelastus, joka saa töitä paiskivan yrittäjän huokaisemaan helpotuksesta.

Vaikka monet yrityslainat vaativat vakuudet, tarjolla on myös vakuudettomia yrityislainoja. Netistä on mahdollista hakea yrityslainaa ilman vakuuksia parhaimmillaan jopa 300 000 euroon saakka.

Lainanvälittäjä

Summa / laina-aika:

5000–3 000 000 €
1–60 kk

5000–350 000 €
1–4 vuotta

2000–250 000 €
2–24 kk

1000–200 000 €
6–24 kk

1000–100 000 €
6–18 kk

1000–300 000 €
1–36 kk

1000–100 000 €
1–18 kk

1000–100 000 €
3–18 kk

2000–10 000 €
6–24 kk

1000–10 000 €
1–12 kk

Vakuudeton yrityslaina on helppo ja nopea rahoitusmuoto

Yrityslaina ilman vakuuksia on suosittu lainatuote

Vakuudeton yrityslaina on rahoitusmuoto, jossa yritys saa lainaa ilman vakuuksien asettamista. Tämä tarkoittaa sitä, että lainanantaja luottaa yrityksen maksukykyyn ja -halukkuuteen ilman tarvetta erityiselle vakuudelle, kuten kiinteistölle, ajoneuvolle tai muulle arvokkaalle omaisuuserälle.

Yrityslaina ilman vakuuksia voi olla houkutteleva vaihtoehto yrityksille, jotka etsivät nopeaa ja joustavaa rahoitusta kasvuun, investointeihin tai muihin tarpeisiin. Yrityslainatvertailu.fi:n palvelussa voit vertailla kaikki vakuudettomat yrityslainat helposti ja nopeasti jopa 300 000 euroon asti.

Yrityslainan hakeminen - näin se onnistuu!

Yrityslainan hakeminen voi tuntua monimutkaiselta prosessilta, mutta seuraavilla ohjeilla voit helpottaa lainan hakemista ja parantaa mahdollisuuksiasi saada rahoitusta:

1. Selvitä rahoitustarpeesi: Määritä yrityksesi rahoituksen tarve, tavoitteet ja määrä.

2. Vertaile yrityslainoja: Tutustu erilaisiin lainoihin ja valitse yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva laina.

3. Tilinpäätös: Varmista, että yrityksesi taloudelliset tiedot ovat ajantasaiset ja tarkat.

4. Liiketoimintasuunnitelma: Laadi vakuuttava liiketoimintasuunnitelma, joka osoittaa yrityksesi potentiaalin ja kyvyn maksaa laina takaisin.

5. Lainahakemus: Täytä lainahakemus huolellisesti, toimita tarvittavat asiakirjat ja odota lainapäätöstä.

Minkälainen yritys voi saada lainaa ilman vakuuksia?

Yrityslainaa ilman vakuuksia ei myönnetä ihan kaikille yrityksille, vaan yrityksen täytyy täyttää tietyt vaatimukset lainan saamiseksi. Rahoitusta ja lainoja tarjoavat yritykset tarkistavat aina yrityksen maksuhistorian ja muut tiedot huolellisesti ennen lainan myöntämistä.

Yrityslainaa voivat hakea yritykset, jotka täyttävät ainakin seuraavat vaatimukset:

Yleensä yrityksen ja yrittäjän pitää myös pystyä näyttämään riittäviä tuloja tai edellisen vuoden verotuspäätös.

Yrityslaina uudelle tai aloittavalle yritykselle

Myös uudet yritykset voivat hakea yrityslainaa ilman vakuuksia, mutta yleensä rahoitusyhtiöt haluavat nähdä liiketoimintaa ainakin parin kuukauden ajalta. Yrityslainan saaminen uudelle yritykselle onkin usein haastavampaa, koska aloittava yritys ei ole vielä ehtinyt rakentamaan vakiintunutta taloudellista historiaa tai luottokelpoisuutta.

Rahoitusmarkkinoilla on kuitenkin tarjolla erilaisia vaihtoehtoja, jotka voivat soveltua uusille yrityksille ja auttaa niitä saamaan tarvitsemansa rahoituksen.

Aloittava yritys voi hakea rahoitusta useilta eri tahoilta, kuten yksityisiltä rahoitusyhtiöiltä, pankeilta, ELY-keskuksilta ja TE-keskuksilta sekä Finnveralta. Nämä yritykset ja organisaatiot tarjoavat erilaisia lainoja, tukia ja palveluita yritysten taloudellisen kasvun tukemiseksi.

Vakuudettoman ja vakuudellisen yrityslainan erot

Vakuudettomien lainojen lisäksi yrittäjien on mahdollista hakea yritykselle vakuudellista lainaa. Kummallakin lainatyypillä on omat hyvät ja huonot puolensa, joita vertailemalla yrittäjä voi selvittää, kumpi lainatuote on omaan tarkoitukseen sopivin vaihtoehto.

Vakuudettoman yrityslainan hyvät ja huonot puolet

Vakuudeton yrityslaina on erinomainen vaihtoehto niille yrityksille, joilla ei ole tarjolla reaalivakuuksia. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi netin kautta toimivat yritykset ja erilaiset pienet palveluyritykset.

Kun yrittäjä hakee vakuudetonta yrityslainaa, lainaprosessi on helppoa ja nopea ja sen saa saatettua loppuun netissä usein jo samana päivänä. Tämän vuoksi vakuudeton yrityslaina sopii erinomaisesti akuuttiin rahan tarpeeseen.

Toisaalta vakuudettoman yrityslainan korko ja kulut ovat tyypillisesti vakuudellista lainaa korkeammat, mikä voi kirpaista etenkin tiukalla budjetilla toimivaa yrittäjää. Lisäksi vakuudetonta yrityslainaa ei yleensä myönnetä määrällisesti yhtä paljon kuin vakuudellista lainaa.

Vakuudellisen yrityslainan hyvät ja huonot puolet

Vakuudellinen yrityslaina voi olla varteenotettava vaihtoehto etenkin yrityksille, joilla on tarjota reaalivakuuksia. Esimerkiksi inventaariota omaavat tai liiketilansa omistavat yritykset voivat helposti hakea pankista vakuudellista yrityslainaa.

Vakuudellisen yrityslainan suurin etu on se, että lainamäärä voi olla korkeampi ja kulut alhaisemmat. Vakuus mahdollistaa paremmat lainatarjoukset, sillä se pienentää hieman pankin ottamaa luottoriskiä.

Toisaalta vakuudellisen lainan hakeminen ei sovi kaikille yrityksille, sillä kaikilla yrityksillä ei ole tarjota vakuuksia. Hakuprosessi vakuudelliselle lainalle on myös yleensä paljon pidempi, joten se ei ole paras ratkaisu välittömään lainantarpeeseen.

Minkälaisiin käyttötarkoituksiin vakuudettomia yrityslainoja myönnetään?

Yrittäjät voivat hakea vakuudettomia yrityslainoja eri käyttötarkoituksiin. Yrityksillä voikin toimialasta ja toiminnan laajuudesta riippuen olla paljon erilaisia rahareikiä, joiden paikkaamisessa vakuudeton yrityslaina voi tulla tarpeeseen.

Yleisiä käyttötarkoituksia vakuudettomalle yrityslainalle ovat muun muassa:

Mistä yrityslainan korko muodostuu?

Yrityslainan korko muodostuu monesta seikasta

Yrityslainan korko on hinta, jonka yritys maksaa lainanantajalle lainan käytöstä, ja se määräytyy useiden tekijöiden perusteella. Korko on yleensä sidottu markkinakorkoihin, kuten Euriboriin, jonka jälkeen lainanantajat lisäävät oman marginaalinsa markkinakorkoon kattaakseen kulunsa ja voittonsa.

Yrityksen luottoriski vaikuttaa myös lainan korkoon merkittävästi, sillä korkeampi luottoriski tarkoittaa suurempaa riskiä siitä, että yritys ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat niin ikään myös korkoon, koska suurempiin lainoihin ja pidempiin takaisinmaksuaikoihin liittyy suurempia riskejä. Vakuudelliset yrityslainat ovat yleensä edullisempia kuin vakuudettomat lainat, koska vakuudet pienentävät lainanantajan riskiä.

Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi realisoida vakuuden ja saada rahansa takaisin. Vakuudettomissa lainoissa tämä vaihtoehto puuttuu, minkä vuoksi sen korko on yleensä korkeampi.

Kilpailu ja lainanantajan kulut vaikuttavat myös korkoon. Erilaiset lainanantajat, kuten pankit, rahoitusyhtiöt ja joukkorahoituspalvelut kilpailevat asiakkaista ja pyrkivät tekemään voittoa. Tämän ansiosta yrityksen on toisinaan mahdollista saada lainaa verrattain edullisesti.

Vakuudetonta yrityslainaa voi myös saada kiinteällä hinnalla

Lainatarjouksia vertailtaessa ollaan usein totuttu siihen, että kiinnitetään huomiota lainan nimelliskoroon ja todelliseen vuosikorkoon. Yrityslaina ilman vakuuksia on kuitenkin mahdollista saada myös kiinteällä kululla.

Kiinteällä kululla tarkoitetaan sananmukaisesti sitä, että yrittäjä maksaa lainasta kiinteän kulun takaisinmaksuerän lisäksi eikä lainaan kuulu korkoa. Kiinteä kulu tekee lainojen vertailusta helpompaa, mutta on silti hyvä muistaa pari tärkeää asiaa.

Kiinteän kulun lainoissa ennenaikainen takaisinmaksu ei esimerkiksi tyypillisesti poista kiinteän kulun maksamisen velvoitetta sopimuksessa määritellyn laina-ajan viimeisiltä kuukausilta.

Jos esimerkiksi lainasopimuksessa laina-aika on kuusi kuukautta, mutta laina maksetaan takaisin neljässä kuukaudessa, sovittu kulu peritään myös viimeisiltä kahdelta kuukaudelta.

Kilpailuta yrityslainat ja säästä!

Koska vakuudettomat yrityslainat vaihtelevat niin paljon sekä lainaehdoiltaan että kuluiltaan, yrityslainojen vertaileminen ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on tärkeää.

Vertailemalla ja kilpailuttamalla lainat voit saada parhaan lainatarjouksen, eli korkeimman lainasumman sekä alhaisimman koron. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen takaa sen, että et maksa lainastasi liikaa.

Yrittäjien on tärkeää pitää yrityksen kuukausittaiset kulut aisoissa eikä lainan takaisinmaksun pitäisi rasittaa yrityksen taloutta liikaa. Lisäksi on tärkeää saada riittävä lainasumma rahoitustarpeen kattamiseen.

Kilpailuttamalla yrityslainat säästät aikaa, rahaa ja hermoja etkä maksa lainastasi liikaa turhaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yrityslainoista

Kaikki Suomeen rekisteröidyt yritykset, jotka ovat olleet toiminnassa vähintään kaksi kuukautta ja joilla on puhtaat luottotiedot, voivat hakea vakuudetonta lainaa. Lainavaatimukset voivat kuitenkin vaihdella rahoitusyhtiöittäin ja jotkut yhtiöt saattavat esimerkiksi edellyttää tietyn suuruista vuosittaista liikevaihtoa yritykseltä.

Yrityslainojen summat vaihtelevat eri rahoitusyhtiöiden välillä. Tällä hetkellä vertailumme suurin vakuudellinen yrityslaina on 3 000 000 euroa ja vakuudeton yrityslaina 300 000 euroa.

Yrityslainan korko perustuu lainanantajan tekemään kokonaisvaltaiseen arviointiin, johon vaikuttavat muun muassa yrityksen maksukyky, toimiala, tulevaisuudennäkymät ja riskiarvio. Yleensä suuremmalle lainasummalle saa alhaisemman koron.

Vakuudeton yrityslaina sopii moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten henkilöstön palkkaamiseen, inventaarion ostamiseen, markkinointiin, yritystoiminnan laajentamiseen, laitteiden ostamiseen tai liiketilojen vuokraamiseen. Yrityslainalla voi myös tasoittaa kassavirtaa tai paikata pieniä akuutteja kuluja.

Yrittäjät voivat löytää edullisimman vakuudettoman yrityslainan vertailemalla lainatarjouksia ja kilpailuttamalla lainat. Sen voi tehdä helposti ja nopeasti meidän ilmaisessa vertailussa.