Pieni yrityslaina

Jos yrityksen kassa on tyhjä ja tarvitaan nopeasti varoja esimerkiksi kassavirran hallintaan, voi pieni yrityslaina olla helppo ja nopea ratkaisu.

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana lainan koron ja kulujen kanssa, ettei lainasta synny yritykselle turhaan liian suuria kustannuksia. Vertaa kaikki pienet yrityslainat alla ja säästä!

Vertaile pienet yrityslainat (1000 - 10 000 €)

Lainanvälittäjä

Summa / laina-aika:

2000–250 000 €
2–24 kk

1000–200 000 €
6–18 kk

1000–100 000 €
6–18 kk

1000–300 000 €
1–36 kk

1000–100 000 €
1–18 kk

1000–100 000 €
3–18 kk

2000–10 000 €
6–24 kk

1000–10 000 €
1–12 kk

Milloin kannattaa hakea pieni laina yritykselle?

Pientä yrityslainaa kannattaa hakea harkitusti

Yleensä yritykset käyttävät pieniä vakuudettomia yrityslainoja yrityksen kassavirran hallintaan, yrityksen käyttöpääoman lisäämiseen tai erilaisten työvälineiden tai laitteiden hankintaan.

Rahoitustarve voi olla myös hyvin väliaikainen, esimerkiksi jos yritys odottaa suurempaa suoritusta asiakkaalta. Yritys voi hakea vakuudetonta lainaa myös oman liiketoiminnan laajentamisen ja kasvattamisen rahoittamiseen.

Laina ei ole kuitenkaan hyvä ratkaisu yrityksen krooniseen kassavirta vajeeseen. Jos yrityksen tulot eivät riitä kulujen kattamiseen pidemmällä aikavälillä, on parempi miettiä muita ratkaisuja kuin lainaa kulujen kattamiseen.

Usein suurempien investointien ja isompien hankkeiden rahoittamiseen ei käytetä vakuudettomia lainoja, vaan yritys hakee edullisempaa rahoitusta vakuudellisilla lainoilla tai muilla rahoitusratkaisuilla.

Minkälainen yritys voi saada pienen lainan?

Yritys voi hakea pientä lainaa yhtiömuodosta riippumatta. Pieniä lainoja myönnetään kaikenlaisille yrityksille.

Tällaisia yritysmuotoja ovat:

Oman pankin tai muiden perinteisten pankkien kautta voi yleensä saada pientä lainaa paremilla ehdoilla ja alhaisemmilla koroilla.

Pankit eivät kuitenkaan aina myönnä lainoja yrityksille, joten joskus netin kautta haettava vakuudeton pieni laina on yrityksen ainoa vaihtoehto.

Näissä lainoissa voi kuitenkin olla korkeammat kulut, joten kannataa vertailla kaikki yrityslainat ennen lainanhakua.

Hae pieni vakuudeton yrityslaina - näin se onnistuu!

Yrityslainan hakeminen on mahdollista, kun yritys on merkitty kaupparekisteriin ja sillä on vähintään 18-vuotias vastuuhenkilö, joka antaa henkilökohtaisen omavelkaisen takauksen lainalle.

Yrityksellä ei tule olla verovelkaa tai maksuhäiriömerkintöjä, ja myös takaajan luottotietojen on oltava kunnossa.

Omavelkainen takaus tarkoittaa, että yrityksen vastuuhenkilö, ottaa vastuun yrityslainan takaisinmaksusta. Tämä velvoittaa vastuuhenkilön hoitamaan lainaa kuin se olisi hänen oma velkansa.

Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitulla tavalla, luotonantaja voi periä lainan takaisin omavelkaiselta takaajalta, mukaan lukien lainaan liittyvät kulut, korot ja mahdolliset perintäkulut.

Näin voit hakea pientä yrityslainaa:

1. Vertaile lainantarjoajia ja valitse edullisin laina

2. Täytä lainahakemus valitsemasi lainantarjoajan sivustolla

3. Varmista että hakemuksessa on mukana tarvittavat lisätiedot ja liitteet

4. Odota lainapäätöstä ja hyväksy lainasopimus

5. Saat rahat tilillesi

Mitä tietoja lainahakemukseen tarvitaan?

Hakiessasi pientä yrityslainaa sinulla tulisi olla ainakin seuraavat tiedot saatavilla: yrityksen Y-tunnus, yrityksen yhteystiedot sekä hakijan omat henkilötiedot.

Suurempien yrityslainojen kohdalla yrityksen on toimitettava erilaisia dokumentteja ja selvityksiä, kuten rahoituslaskelmia, tilinpäätöksiä ja luottotiedot.

Pienien lainojen osalta luotonantajat eivät aina tarvitse lisäselvityksiä, ja lainan saaminen on nopeampaa ja vaivattomampaa.

Yrityslainaa haettaessa lainantarjoajille tulee joissakin tapauksissa myös esittää lisätodiste maksukyvystä. Pankit haluavat varmistua siitä, että yrityksen kassavirta jatkuu positiivisena myös tulevaisuudessa.

Lainaprosessin aikana luotonantajat voivat pyytää seuraavanlaisia lisätietoja ja asiakirjoja:

On suositeltavaa selvittää etukäteen, millaisia lisätietoja ja asiakirjoja lainahakemukseen tarvitaan jokaisen lainan kohdalla.

Pieni lyhytaikainen vai pitkäaikainen yrityslaina

Pitkäaikaista yrityslainaa otetaan usein rahoittamaan yrityksen pitkän aikavälin investointeja. Pitkäaikaiset lainat ovat yleensä suurempia lainoja ja niiden takaisinmaksuaika on usein vuosien pituinen.

Lyhytaikainen yrityslaina on puolestaan usein pieni laina. Lyhytaikainen laina voi auttaa jos kyseessä on kiireellisempi pääomatarve. Lyhytaikaisia pieniä lainoja otetaan yrityksissä silloin, kun yritys tarvitsee nopeasti lisää kassavirtaa, tai kun yritys tarvitsee tilapäisiä varoja varaston kasvattamiseen.

Pientä lyhytaikaista yrityslainaa voidaan käyttää myös ennakkorahoituksessa tai siltarahoituksena, kun odotetaan että asiakkaat maksavat laskunsa.

Lyhytaikaisissa yrityslainoissa takaisinmaksuaika vaihtelee yleensä kuukaudesta vuoteen, kun taas pitkäaikaisen yrityslainan maksuaika voi olla jopa yli 5 vuotta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pienistä yrityslainoista

Pieni yrityslaina on väliaikainen laina, jolla yritys voi edistää ja tukea omaa liiketoimintaansa. Pienet yrityslainat ovat usein helpommin saatavilla ja nopeampia hakea, ja ne on suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.

Pientä yrityslainaa voi hakea rahoitusyhtiöiltä, pankelita ja julkisilta rahoituslaitoksilta, kuten Finnveralta.

Pieniä yrityslainoja voivat saada yritykset, jotka ovat rekisteröityneet kaupparekisteriin ja joilla on selkeä liiketoimintasuunnitelma. Yrityksen tulee olla terveellä taloudellisella pohjalla, eikä sillä saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai verovelkaa.

Yritysten rahoitustarpeet vaihtelevat suuresti. Joissakin tilanteissa yritys saattaa tarvita pientä lainaa väliaikaisen kassavirran ongelman ratkaisemiseksi tai tietyn hankinnan rahoittamiseksi. Toisinaan yritys hakee lainaa esimerkiksi uuden työntekijän palkkaamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen tai markkinointiin.

Lainan maksunopeus riippuu rahoituslaitoksesta ja lainanhakijan antamista tiedoista. Pienten yrityslainojen käsittelyaika voi vaihdella muutamasta tunnista muutamaan päivään. Kun laina on hyväksytty, rahat siirretään yleensä yrityksen tilille nopeasti.